De største sportene i Norge

Norge er et idrettsland, og nordmenn flest er ekstremt aktive mennesker som gjerne tilbringer så lite tid som overhodet mulig innendørs. Hver by, hver bygd, hver lille kommune har flere idrettslag som holder på året rundt, derfor er det ikke overraskende at vårt beskjedne land har klamret til seg så mange gullmedaljer i internasjonale mesterskap og turneringer.


Fotball er den desidert mest populære sporten her i landet, akkurat som ellers i verden. Tippeligaen er toppdivisjonen i fotball, og de fleste stadioner er fullspekkede hver gang det lokale laget spiller. En meget spesiell opplevelse er å se Vålerenga spille – ingen er så høylytte og lidenskapelige som Klanen.

Langrenn og skiskyting er de tradisjonelle vintersportene i Norge, og det er disse som virkelig har satt oss på verdenskartet. Ingen kan skryte av så mange medaljer som de norske landslagene i langrenn eller skiskyting. Legendariske Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug, Bjørn Dæhlie – alle disse har skapt utallige overskrifter i både norske og utenlandske aviser. Du finner dessuten knapt en nordmann som ikke har langrennsski i boden.

På toppen av disse to finner man flere andre sporter som praktiseres av utrolig mange nordmenn. Ishockey, curling, bowling, biljard, hesteløp, høydehopp – så lenge det finnes en idrettstadion i nærheten, vil du se utallige mennesker praktisere sine ferdigheter dagen lang.