Fly

Å reise med fly er raskt og praktisk, og prisen på flybilletter er også forholdsvis rimelig. Norge har mange småflyplasser som tilbyr gode forbindelser til folk som bor i distriktene. Dette er spesielt viktig i Nord-Norge, der det ikke finnes togforbindelser. Da er flyet det beste alternativet dersom man har det travelt og avstandene er lange.

SAS og Norwegian er blant de største aktørene i det norske markedet. Begge selskapene tilbyr innenriksreiser og utenriksreiser. SAS tilbyr reiser i mange prisklasser, mens Norwegian først og fremst er kjent for billigreiser. Widerøe er den største aktøren på kortbanenettet, og er en viktig aktør for alle som bor i nord. Flyene deres flyr ikke utenriks, men de flyr mellom småflyplassene i Nord-Norge, og de frakter folk fra småflyplassene og til storflyplassene, der folk kan ta fly videre innenlands og til utlandet.

Noen av de store flyplassene i Sør-Norge har jernbaneforbindelse, slik at man kan ta toget til flyplassen. Da slipper man å tenke på parkering, og man slipper å sette igjen bilen på flyplassen dersom man skal på en lengre utenlandsreise.