Norske moteskapere

Det kan være vanskelig for norske moteskapere å slå gjennom, både i Norge, og ikke minst i utlandet. noen få klarer det, som Moods of Norway. De har blant annet brukt folkekjære kjendiser til å få oppmerksomhet.

fashion

Admir Batlak er en annen norsk moteskaper som har lykkes. Han ble født i Bosnia-Hercegovina, men kom til Norge som elleveåring. Han har blant annet jobbet for Dolce & Gabbana, og viste fram sin første solokolleksjon i 2013.

Norsk design

På motedagene Oslo Runway, kan man oppleve ny norsk design. Både kjente og ukjente moteskapere deltar, som Admir Batlak, Moods of Norway, Veronica Vallenes, Cathrine Hammel, ByTimo, Haikw, Diemme og Iben.

Skal moteskaperne lykkes, må de ofte ut på det internasjonale markedet. Ganske enkelt fordi det norske markedet er for lite. Det norske motemarkedet ligger også litt på etterskudd, både når det gjelder moten og når det gjelder moteteknologi.

Det er ikke nødvendig å dra til Oslo Runway eller til utlandet for å se mote eller kjøpe merkevarer og motetilbehør. På nettet er det lett å finne spennende motenyheter, for eksempel hos Neckwear. Da kan man handle bekvemt hjemmefra, for fortsatt er det mange menn som ikke liker å gå i klassiske butikker. Nettbutikker løser også dette problemet.

Norske moteskapere kommer ofte i skyggen av de store internasjonale motehusene, men mange klarer likevel å skape seg et navn. Den økonomiske nedturen har gjort det litt vanskeligere de senere årene, men dette problemet gjelder alle moteskapere. Den norske moteklyngen Norwegian Fashion Hub er med på å hjelpe moteskapere ut i verden. De var blant annet i Shanghai i desember 2016, for å markedsføre norsk mote i Kina. Motebransjen ser godt framtidsmuligheter både i Kina og i andre deler av verden, og kanskje norsk mote kan konkurrere med svensk og dansk mote i framtiden.